Ditt barns första mobil – Fyra saker att tänka på

Vilken mobil ska jag välja som första mobil till mitt barn?

Att ge ditt barn sin första mobiltelefon kan vara spännande, det är ett steg mot ökad självständighet, men det finns också några saker att ha i åtanke. För att göra övergången smidigare för både dig och ditt barn har vi sammanställt fyra punkter att tänka på när du väljer mobil (kanske för första gången) till ditt barn.

Ett bra val för första mobiltelefonen till ditt barn

1. Senaste modellen eller?

När man letar efter en första telefon till barnet behöver det inte nödvändigtvis vara den senaste modellen på marknaden. Tidigare modeller, som iPhone X, iPhone 12, iPhone 13 eller en Samsung Galaxy S20 FESamsung Galaxy S21 FE kan vara utmärkta alternativ, de är prisvärda och användarvänliga. Om familjen redan använder produkter från samma varumärke, kan det vara smidigt att ha samma system för delning av bilder, kalendrar och annan information. För att hitta våra mest prisvärda alternativ så kan du kika på sidan där vi samlat alla mobiler under 4000.

2. Fokusera på funktionalitet snarare än lyx

Även om en glittrande ny telefon kan vara lockande, är det bäst att fokusera på en telefon som ska klara av ett barns äventyr. Investera i ett hållbart mobilskal och ett skärmskydd. Dessa kommer att vara ovärderliga när det kommer till att skydda telefonen från oavsiktliga skador. 

3. Säkra surfvanor på nätet

Med mobilen så får ditt barn barn obegränsad tillgång till information, det ger dem både möjligheter men för med sig nya utmaningar för föräldrar. Läs på om hur man skyddar dem från skadlig kod, om farorna med främlingar online, hantering av köp inom appar, och hur man respekterar andras integritet på nätet. Viktiga råd inkluderar att hålla dialogen öppen med barnet, läs på om olika föräldrakontroller och inställningar, samt prata med dem om farorna med att avslöja för mycket personlig information online. Dessutom bör föräldrar vara medvetna om risken för nätmobbning och hur man hanterar det om det inträffar. Här finns en mycket bra guide från Internet stiftelsen, Internetkunskap från Internetstiftelsen.

4. Mobilanvändning och säkerhet irl

Förutom de digitala riskerna kan mobiltelefoner också vara en distraktion i vardagen, särskilt om man exempelvis cyklar, går över gatan eller om bilförare sitter med mobilen i handen. Prata med barnen så att de är medvetna om sina omgivningar, särskilt när de exempelvis går över gatan eller cyklar. Det kan också vara bra att prata om vikten att vara närvarande och undvika att bli alltför uppslukad av skärmen.

Genom att vara förberedd och informerad kan du säkerställa att ditt barns första mobilupplevelse blir både positiv och lärorik.

trygg E-Handel certifierade

Varför ska du välja en begagnad & förnyad mobil från re!Newed när du köper ditt barns första mobil?

Att välja den första mobilen till ditt barn är ett stort steg och det finns många faktorer att överväga. Hos re!Newed förstår vi vikten av denna milstolpe och erbjuder en lösning som inte bara är ekonomiskt fördelaktig utan också miljövänlig och praktisk. Här är några anledningar till varför re!Newed är det bästa valet för ditt barns första mobil:

Ekonomiskt smart för ditt barns första mobil

Barnens första mobil behöver inte vara den senaste modellen på marknaden. Våra förnyade telefoner ger dig tillgång till högkvalitativa enheter till en bråkdel av priset för en ny mobil. Du får mer för pengarna och kan välja en enhet som passar ditt barns behov utan att tömma plånboken.

Miljömedvetenhet - hållbar konsumtion - ett gott exempel

Att introducera ditt barn till konceptet av hållbar konsumtion från en ung ålder är ovärderligt. Genom att välja en förnyad telefon från re!Newed bidrar ni tillsammans till att minska elektroniskt avfall och främja en cirkulär ekonomi. Det är ett praktiskt sätt att lära ditt barn om vikten av att ta hand om vår planet.

Trygghet och kvalitet - 12 månaders garanti för ditt barns mobil

Alla våra telefoner genomgår en noggrann kvalitetskontroll och renoveras av professionella tekniker för att garantera att de fungerar som nya. Med 12 månaders garanti och fria returer så kan du som förälder vara trygg att du gör ett bra köp.

Certifierade Trygg E-handel av Svensk Handel

Vi på re!Newed är stolta över att vara certifierade som Trygg E-Handel av Svensk Handel, vilket bekräftar vårt engagemang för säker och pålitlig onlinehandel. Denna certifiering innebär att vi uppfyller strikta krav på konsumenträttigheter, datasäkerhet och transparens, vilket ger våra kunder extra trygghet när de handlar hos oss. Att vi är Trygg E-Handel-certifierade är en viktig del av vårt löfte till dig som kund om en säker och trygg köpupplevelse.

Shoppa lokalt

En telefon för den nordiska marknaden

Alla mobiltelefoner vi erbjuder är anpassade till den nordiska marknaden. Det betyder att de uppfyller alla specifika krav och standarder som gäller i Sverige och övriga nordiska länder, inklusive språkinställningar, laddningsstandarder och nätverkskompatibilitet. Detta säkerställer att du som kund får en mobiltelefon som fungerar felfritt i din vardag, oavsett om det gäller samtal, surf eller användning av lokala appar och tjänster.

Kundtjänst som svarar inom 24 h

Vår kundtjänst är en central del av re!Neweds verksamhet och sitter strategiskt placerad på samma plats som vårt lager i Stockholm. Detta unika upplägg ger oss möjlighet att erbjuda snabba och effektiva lösningar på eventuella frågor eller problem som kan uppstå. Med kundtjänst och lager under samma tak kan vi garantera att alla kundärenden hanteras med största omsorg och att vi alltid svarar inom 24 timmar. Det ger en smidig och sömlös kundupplevelse, från beställning till leverans och eventuell efterföljande service.

Anpassade alternativ, Samsung, iPhone med flera

Oavsett om ditt barn behöver en telefon för grundläggande funktioner som att ringa och sms:a eller för mer avancerade applikationer till skolarbetet, har re!Newed ett brett utbud av modeller att välja mellan. Hos oss kan du hitta den perfekta matchningen baserat på ditt barns ålder, intressen och dina förväntningar på telefonens användning.

Lärande och ansvar

Att äga en mobiltelefon är ett stort ansvar och ett fantastiskt lärandetillfälle för ditt barn. En förnyad mobil från re!Newed är ett kostnadseffektivt sätt att lära barnet om teknik, digitalt ansvar och värde av återanvändning.

På re!Newed är vi dedikerade till att erbjuda en positiv första mobilupplevelse för ditt barn, samtidigt som vi tar hänsyn till din budget och vårt gemensamma ansvar för vår planet. Välj en förnyad mobil från re!Newed och ta det första steget mot en mer medveten och hållbar digital resa för ditt barn.

Se alla mobiler under 4000