Om re!Newed

Renewed AB är ett svenskt företag som specialiserar sig på att sälja prisvärda begagnade och renoverade mobiltelefoner, smartklockor och surfplattor.

Vi är ett stockholmsbaserat företag och har sammanlagt över 30 års erfarenhet inom branschen. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativa produkter till överkomliga priser, samtidigt som vi strävar efter att minska avfallet och bidra till en mer hållbar värld.

Genom att köpa begagnade elektronikprodukter kan du spara pengar och minska din klimatpåverkan samtidigt som du får tillgång till den senaste tekniken.

Med ett ansvarsfullt företagande vill vi erbjuda våra kunder begagnade produkter som fungerar lika bra som nya. Vi vill hjälpa dig göra klimatsmarta och ekonomiskt smarta val när du köper din nästa mobil, surfplatta eller smartklocka. 

Varför köpa begagnat & förnyat på re!Newed?

  • Vi erbjuder en säker lösning med mobiler anpassade för allas plånböcker. Man ska inte behöva bli ruinerad bara för att man behöver köpa en ny telefon.
  • Våra produkter som vi säljer kommer främst från den svenska och den nordiska marknaden.
  • Vi samarbetar med auktoriserade partners och tekniker.
  • Alla våra produkter är noga kontrollerade, fabriksåterställda och har vid behov renoverats med hjälp av den senaste teknologin.
  • Kvalitétskontroll genomförs med hjälp av en unik mjukvara.
  • 12 månaders garanti och 14 dagars returrätt. 
  • Strikta kvalitetskontroller
  • Kundtjänst i Stockholm
  • Samarbeten med nordiska operatörer

 

Vi är stolta över att erbjuda produkter av hög kvalitet och enastående kundservice.

Vår passion för teknik och hållbarhet driver oss att leverera bästa möjliga produkter till våra kunder.

Vi tror på cirkulär ekonomi

re!Nnewed tror på en cirkulär ekonomi då vi anser att dagens konsumtionssamhälle inte är hållbar för vår planet. Över 95% av alla mobiltelefoner som säljs i Sverige kan återanvändas. Vi strävar efter att skapa en mer hållbar utveckling och framtid med ansvarsfullt företagande.

Visste du att en återanvänd mobil sparar motsvarande 30 kilo i COutsläpp jämfört med att producera en ny och att produktionen av en enda mobiltelefon ger upphov till 86 kilo avfall innan den är klar? En stor del av det är gruvavfall som uppstår när metaller bryts.

Vår historia

Efter många års erfarenhet av att arbeta i IT-branschen, bekymrades man över mängden kasserade elektronikprodukter som flödade på marknaden. IT och telekombranschen, tillsammans med konsumenterna, hade fortfarande en "slit och släng"-kultur där tusentals ton elektronikprodukter skrotades och gick till spillo, varje år. Det här bedrövade re!Neweds grundare och blev startskottet att grunda ett företag som kunde bidra till att hantera begagnad elektronik på ett mer hållbart sätt. 

2019 re!Newed grundades

re!Newed började med att köpa upp gammal elektronik från olika företag. Det blev en win-win då re!Newed hjälpte till att skona miljön från elektroniska avfall, samtidigt som säljande företag fick betalt för sina gamla el-produkter. 

2021 E-handeln renewed.se

re!Newed lanserade sin webbshop renewed.se som främst riktade sig mot privatkonsumenter då efterfrågan på återvunna mobiltelefoner och elektronikprodukter hade fortsatt öka. 

re!Newed tog snabbt en position på marknaden, som en trygg och säker e-handel,  där det tidigare funnits ett missnöje bland privatkonsumenter, på grund av företag som varit svåra att nå eller produkter som inte varit anpassade för den nordiska marknaden.

Förutom att alla re!Neweds mobiltelefoner genomgår strikta kvalitetskontroller så har vi en lokal närvaro (kontor, kundtjänst och lager) på en och samma plats i Stockholm. Dessutom har re!Newed ett nära samarbeten med nordiska operatörer, auktoriserade servicepartners och försäkringsbolag.

På så sätt säkerställer man en trygg, kvalitativ och miljövänlig process, från start till mål.

2023 Trygg E-Handel

re!Newed får certifieringen Trygg E-Handel av Svensk Handel

Köp Mobil