Jämförelse mellan iPhone 12 och iPhone 12 Pro

En vanlig fråga som uppstår är vad är det för skillnad på iPhone 12 och iPhone 12 Pro?
Här nedan kommer en kort sammanfattning:

Design, skärm och storlek:

  • iPhone 12 och iPhone 12 Pro har samma design och storlek. Båda har en 6,1-tums Super Retina XDR-skärm men iPhone 12 Pro har en högre skärmupplösning och en högre maximal ljusstyrka. iPhone 12 Pro har en rostfri stålram medan iPhone 12 har en aluminiumram.
Kameror:
  • iPhone 12 har en dubbelkamera med en 12 MP vidvinkel- och en 12 MP ultravidvinkelkamera.
  • iPhone 12 Pro har också en dubbelkamera med en 12 MP vidvinkel- och en 12 MP ultravidvinkelkamera, men den har också en extra 12 MP telefoto-kamera som ger 2x optisk zoom in. iPhone 12 Pro har också bättre kamerateknologi, inklusive stöd för Apple ProRAW och nattlägeporträtt.
RAM-minne:
  • iPhone 12 har 4 GB RAM-minne.
  • iPhone 12 Pro har 6 GB RAM-minne.

Ramminnet, eller RAM (Random Access Memory), är en viktig komponent i en telefon eftersom det används för att lagra data temporärt medan enheten är igång. Detta inkluderar appar som körs, bilder och videor som tittas på och andra uppgifter som utförs i realtid.

När en app startas på en telefon laddas den in i RAM-minnet, där den körs och interagerar med andra appar och systemfunktioner. Ju mer RAM-minne en telefon har, desto fler appar kan den köra samtidigt utan att det uppstår prestandaproblem, och desto snabbare kan enheten byta mellan olika appar.

 

Lagringsutrymme:
  • iPhone 12 finns tillgänglig med 64 GB, 128 GB eller 256 GB intern lagring.
  • iPhone 12 Pro finns tillgänglig med 128 GB, 256 GB, 512GB eller 1 TB intern lagring.
Pris:
  • iPhone 12 är vanligtvis något billigare än iPhone 12 Pro, vilket återspeglar de olika funktionerna och prestanda som erbjuds.

Sammanfattningsvis är iPhone 12 Pro dyrare än iPhone 12, men har också några extra funktioner som en tredje kamera, mer RAM-minne och högre intern lagringskapacitet. Valet av modell beror på dina behov och preferenser.