Vilken är bäst av iPhone 13 och iPhone 13 Pro?

iPhone 13 och iPhone 13 Pro är två av våra mest populära modeller från Apple. Telefonerna har många likheter, men det finns också vissa skillnader som är värda att notera.

Båda telefonerna har en 6,1-tums OLED-skärm med True Tone-teknik som ger enastående färgkvalitet och kontrast. De har också samma A15 Bionic-chip, vilket ger dem båda snabb prestanda och lång batteritid.

Skillnad på kameran

En av de största skillnaderna mellan iPhone 13 och iPhone 13 Pro är kameran. iPhone 13 har en dubbelkamera med 12 megapixel, medan iPhone 13 Pro har en trippelkamera med 12 megapixel.

Den tredje kameran på Pro-modellen ger dig möjlighet att ta bilder med bredare vinklar och förbättrad zoomfunktion, vilket gör det lättare att fånga stora landskap eller grupper av personer. Den har också ett nattläge som gör det möjligt att ta skarpare bilder i svag belysning.

Phone 13 Pro har också ett LiDAR-skanningssystem som gör det möjligt att ta högupplösta 3D-bilder av objekt runt om dig. Det hjälper till att förbättra autofokusen när du tar bilder i mörka miljöer, samtidigt som det ger dig möjlighet att skapa spännande augmented reality (AR)-upplevelser.

Design och hållbarhet

När det gäller design är de två telefonerna mycket lika varandra, men iPhone 13 Pro är tillverkad av mer robust material som kan motstå stötar och repor bättre än andra modeller. Den har också ett IP68-certifierat skydd mot damm och vatten, vilket innebär att den enligt tillverkaren kan användas i upp till 6 meter djupvatten i upp till 30 minuter utan skada.

Ansiktsigenkänning och minne

iPhone 13 Pro har också ett stöldskyddssystem som heter Face ID, vilket gör det möjligt att låsa upp telefonen med ansiktsigenkänning. Detta system är inte tillgängligt på iPhone 13, så du måste använda Touch ID för att låsa upp den här modellen.

Slutligen kommer iPhone 13 Pro med 6 GB RAM jämfört med 4 GB RAM på vanliga modellen, vilket gör den mer lämpad för användare som ofta använder flera appar samtidigt eller spelar grafikintensiva spel.