re!Newed introducerar ny tjänst - sälj din mobil

Pressmeddelande
Stockholm 2023-10-04

Sälj din gamla mobil - ekonomiskt och hållbart

re!Newed, ledande inom sektorn för återanvända och förnyade mobiltelefoner, är glada att meddela lanseringen av en ny tjänst där kunder nu har möjlighet att sälja sina gamla mobiltelefoner. Denna tjänst lanseras som en del av re!Neweds fortsatta strävan att främja en cirkulär ekonomi och minska den miljöpåverkan som mobiltelefonproduktion kan ge upphov till.

Med denna nya tjänst uppmanar re!Newed alla med en oanvänd mobiltelefon att tänka på både miljön och plånboken. Genom att sälja sina gamla enheter kan kunderna bidra till en minskning av avfallet och samtidigt få ekonomiskt värde tillbaka. Forskning har visat att över 95% av alla mobiltelefoner som säljs i Sverige kan återanvändas, vilket innebär att de flesta mobiltelefoner som ligger oanvända hemma kan ge ekonomiska och miljömässiga fördelar.

Miljöfördelarna är betydande. Genom att återanvända en mobil kan upp till 30 kilo CO2-utsläpp sparas, vilket är en markant sänkning jämfört med produktionen av en helt ny enhet. Dessutom, trots den lilla storleken på en mobiltelefon, genererar produktionen av en enda enhet upp till 86 kilo avfall, mycket av detta från gruvbrytning av metaller.

"Vi har alltid varit stolta över att ge våra kunder möjligheten att köpa kvalitativa återanvända mobiltelefoner," säger Benjamin Kibebe, VD på Renewed AB. "Men nu kan vi också erbjuda dem en möjlighet att spela en direkt roll i att minska den negativa påverkan på vår planet genom att sälja sina gamla telefoner till oss."

Om re!Newed

re!Newed är ett företag som engagerar sig i att stödja en mer hållbar och cirkulär ekonomi genom att köpa, reparera och sälja återanvända mobiltelefoner. Med ett fokus på ansvarsfullt företagande strävar re!Newed efter att minska avfallet och miljöpåverkan från teknikprodukter.

Presskontakt

Renewed AB, Stockholm, Sverige
Mejl: kontakt@renewed.se
Tel: +46 (0)8 517 34 300