Så byter du simkort mellan iPhones

För att byta eller ta ut SIM-kort i en iPhone

Här följer enkla instruktioner för dig som ska byta ut eller ta ut SIM-kort i en iPhone. 

eSIM

eSIM är en digital SIM-kortstandard som låter dig aktivera ett mobilabonnemang utan ett fysiskt SIM-kort. Med eSIM kan du ha flera (åtta eller fler) eSIM installerade på din iPhone och använda två telefonnummer samtidigt. För att använda eSIM behöver du en iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller senare modell, och en mobiloperatör som stöder eSIM. Dessutom måste din iPhone vara ansluten till Wi-Fi för att ställa in eSIM.

Kontakta din mobiloperatör för mer information. 

Fysiskt SIM-kort

Använd SIM-facket (och rätt storlek på simkortet) som är specifikt för din modell, de är inte universella mellan olika modeller.

För att ta ut eller sätta i ett fysiskt SIM-kort i din iPhone

Använd SIM-utmatningsverktyget som kommer med din iPhone (eller exempelvis ett gem) och sätt in det i hålet vid SIM-facket. Tryck försiktigt utan att använda våld.

Om du får problem så sök hjälp hos din operatör.

När du sätter i ett nytt SIM-kort, se till att det är rätt storlek samt orienterat med skåran. 

Storleken på SIM-kortet kan variera mellan modeller

Om du byter SIM-kort från en modell till en annan så kan du behöver olika storlekar på ditt SIM-kort.

Om du har en mindre modell av SIM-kortet och du behöver en större modell så behöver be din operatör om ett nytt SIM-kort. 

Om du har en större modell av SIM-kortet och du behöver en mindre modell så brukar det vara enkelt att trycka ut en mindre modell direkt på SIM-kortet. 

Vid frågor eller beställning av nytt SIM-kort, kontakta din mobiloperatör. 

SIM-facket finns på olika platser beroende på iPhone-modell

Vänster sida för nyare modeller som iPhone 14-serien och iPhone 13-serien. Höger sida för modeller som iPhone 11-serien och iPhone XS-serien, och ovansidan för äldre modeller som iPhone 3GS och original-iPhone. Vissa modeller i Fastlandskina stöder två nano-SIM-kort.